Het vakwerk op het Omnia College is uniek. Vanaf het eerste jaar kun je onderzoek doen naar welke vakwerkklas je echt wilt gaan doen! Is de vakwerkklas die je hebt gekozen toch niet wat je ervan had verwacht? Geen probleem, dan kies je de volgende periode een andere, wel zo makkelijk! In jaar 3 & 4 ga je gericht kiezen en ga je de door jou gekozen vakwerkklas helemaal verkennen. We stellen de vakwerkklassen graag even aan je voor.

 

Timmerklas

Ben jij gek op hout? Dan is Timmerklas dé vakwerkklas voor jou! Timmer, zaag, metsel en schroef bij de timmerklas! Het woord timmerklas zegt al een hele hoop. In deze klas ga je creatief aan het werk met allerlei materialen en gereedschappen! Tijdens de timmerklas maak je allerlei toffe dingen die je uiteindelijk ook zelf mag houden! Hoe gaaf is dat?! Hoe langer je de timmerklas volgt hoe meer creativiteit er van je wordt gevraagd! Ontwerp en bouw jij in jaar 3 een eigen gereedschapskist?

Ondernemersklas

Ben jij een echt ondernemend type? Dan is de ondernemersklas op je lijf geschreven! In de eerste twee jaar ga je onderzoeken of deze klas iets voor jou is. Je gaat onder andere op pad om etalages te bekijken en geïnspireerd te raken om daarna zelf aan de slag te gaan. Wil je later nou graag een eigen bedrijf? Ook dan is voor de ondernemersklas kiezen heel verstandig. In jaar 3 & 4 ga je leren boekhouden, verkoop- en inkoopprocessen, presenteren en leer je om je bedrijf te promoten. Natuurlijk is er nog véééél meer te doen in de ondernemersklas. Wil je dit weten?

Techniekklas

Wat leer je daar allemaal precies? In de techniekklas leer je tijdens verschillende praktische opdrachten om te gaan met elektriciteit en metaal. Leer spanning en weerstand kennen en toepassen in het maken van een stroomkring, een thermo-ventilator, elektromotor of een zenuwspiraal. Ook leer je lassen en maak je hele toffe producten van metaal! Van een paar hightech snufjes houden we ook op ons Omnia. Programmeer kleine robots, ontwerp een product op je laptop en laser het uit hout of op een van onze 10 3D-printers!

Koksklas

Het woord koksklas verraadt natuurlijk al een beetje wat je doet bij deze klas. Je werkt als een echte kok. In onze eigen horecakeuken en bijbehorende bakkerijafdeling leer je allerlei gerechten te bereiden en bak je diverse bakkerijproducten. Een uitje naar ons vakgebied vinden we ook erg belangrijk en gezellig. Of we koken/serveren bij lokale uitjes als de stadstafel in Gorinchem! Ben je een echte kok of hou je juist van in de bediening staan? Dit ga je ontdekken bij de koksklas!

Wist je dat je zelf kan eten in ons restaurant op dinsdag en donderdag?!

Beauty&care klas

Ben jij gek op zorgen voor anderen? Dan is de beauty&care klas iets voor jou. Je leert bijvoorbeeld te zorgen voor ouderen, zieken, kleine kinderen en baby’s. Ook leer je over voeding, persoonlijke verzorging, EHBO en nog veel meer. Je leert zorgen in de breedste zin van het woord! Van nagels lakken tot aan een simpele maaltijd verzorgen, bij beauty &care leer je het allemaal!

 

Nieuwsgierig geworden? Bekijk filmpjes over ons vakwerk op YouTube & volg ons op al onze social mediakanalen & blijf op de hoogte van alles op ONS Omnia! https://www.youtube.com/channel/UCq6DoMqoJYfVNq_6cUTy7aQ https://www.instagram.com/omniacollege/ https://www.instagram.com/teachinn.omnia.hbr/ https://www.facebook.com/omniacollege/ https://www.omniacollege.nl/