Het Fortes Lyceum in Gorichem heeft de kantine voor het nieuwe schooljaar flink onderhanden genomen. En at viel ook het AD op.

In de vakantie is zowel de chocolademachine als de soep­automaat de deur uit gegaan. Er zijn bijna alleen nog maar gezonde producten te krijgen. Daarbij is er nu een watertap om waterdrinken te stimuleren. Jonathan en zijn schoolgenoten hebben genoeg keuze: fruit, bruine broodjes met verantwoord beleg en veel groen erop, zoals sla en rucola. Per dag zijn er ook nog 2 minder gezonde keuzes, maar die liggen achteraan. 

Lori Kant (17) uit 6-vwo staat met een kaasbroodje in haar hand, maar heeft er ook een bruin broodje met gerookte zalm en rucola bij genomen. Want op je eten letten is belangrijk, vindt Lori. ,,Heel fijn dat er nu zoveel keuze in goede producten is. Ik ben niet zo van het gezonde eten, dat geef ik toe, maar je krijgt er wel meer energie van."

Lees het volledige artikel op Ad.nl

Donderdag 7 september ontving het Fortes Lyceum de Gouden Schoolkantine Schaal uit handen van Iris Dros van het Voedingscentrum. 

Lees het artikel bij De Stad Gorinchem.