Afdrukken
Kolderdag Camphusianum

Op veel scholen is het een traditie: eindexamenkandidaten die tijdens hun laatste officiële schooldag de boel op stelten zetten. De zesdeklassers van het Gymnasium Camphusianum hebben zich van hun beste kant laten zien!

Donderdagmiddag voor de meivakantie veranderde het sportveld aan de Vroedschapstraat in een mum van tijd in het labyrint van de Minotaurus.

Met ruim 150 bouwhekken van elk 3,5 meter lengte bouwden de leerlingen een doolhof van 35 bij 35 meter. Leerlingen uit andere klassen wisten op dat moment nog niet wat hen de volgende dag te wachten zou staan.

Op vrijdagochtend werden vanaf 11 uur de lessen verstoord en zochten de leerlingen een plaatsje in het Auditorium voor het koldercabaret. Daarna was het tijd om de Griekse mythe over Theseus en het labyrint van Knossos tot leven te brengen. Zoals elk jaar moesten ook nu zeven jongens en zeven meisjes gevoerd worden aan de Minotaurus. Daar bleef het echter niet bij. Groepsgewijs volgden alle leerlingen en zocht iedereen, tegengewerkt door de zesdeklassers, een uitweg uit het doolhof.

Een examenstunt van jewelste! Deze week begint het Centraal Examen, veel succes voor alle eindexamenkandidaten!