Fortes Lyceum kampioen debatteren

Maandagavond 6 maart is het debatteam van Fortes Lyceum 1e geworden bij het leerlingendebat 2017. De wedstrijd werd dit jaar gehouden in de bibliotheek Gorinchem. Het team bestond uit Anoir Koolhoven, Evi Amersfoort, Maud Hoenderkamp, Alika Debouille, Lori Kant, Robert van der Heul.

Lyceum De Hoven en Gomarus sg. konden al snel niet mee in het debat en dus werd het een titanenstrijd tussen de leerlingen van Gymnasium Camphusianum en het team van Fortes Lyceum.

Die strijd is gewonnen door onze toppers van het Fortes Lyceum. De zes leerlingen, geflankeerd door hun begeleiders Felix v.d. Gein en Petra Nijst, zijn dinsdag tijdens de middagpauze op het podium gefeliciteerd en toegejuicht door de medeleerlingen van onze school.

Wim Langens: “Als directeur heb ik de term ‘een historische overwinning’ gebruikt, omdat het nog geen vast onderdeel was van onze school. Als je dan tóch winnaar wordt van dit debat, dan behoor je echt tot de top. Ik heb inmiddels begrepen dat de leerlingen met hun begeleiders de smaak te pakken hebben en dat we ‘debatteren’ een vast plekje gaan geven binnen onze school. Op naar de Ridderzaal in Den Haag zou ik zeggen!”