Gymnasium Camphusianum sportief

Voor veel leerlingen zijn het spannende weken . De laatste lessen worden gevolgd en de afsluitende toetsweek komt eraan. Een aantal gymnasiasten moest daarnaast afgelopen week ook sportief aan de bak. Wij zijn trots op ze!

 

Het hockeyteam in de categorie ‘meisjes oud’, dat tijdens de voorronde van de Nationale Schoolhockeycompetitie de finale in Dordrecht na shoot-outs verloor, mocht op dinsdag 7 juni in Amsterdam aantreden tijdens de landelijke finale. In de poulefase werd tegen teams uit Barendrecht, Best en Amstelveen één keer verloren, één keer gelijk gespeeld en één keer gewonnen. Als nummer twee in de poule mochten de leerlingen vervolgens door naar de kruisfinales. Het Willem de Zwijger College uit Bussum bleek een maatje te groot, maar met een eervolle 5e plaats keerden de leerlingen tevreden terug naar Gorinchem.

Op donderdag 21 april verdienden twee atletiekteams tijdens de voorronde van Olympic Moves, de grootste landelijke schoolsportcompetitie van Nederland, een ticket voor de School Final in Amsterdam. Vrijdag 10 juni streden de leerlingen op de onderdelen 100 meter sprint, kogelstoten, verspringen, Vortex werpen en 4x 100 meter estafette om de nationale titel. De concurrentie bleek sterk, maar de teams waren erg aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk veroverden de meisjes een mooie 4e plaats en stonden de jongens als 3e van Nederland op het podium.

 Camphusianum scoort ook sportief meiden atletiekCamphusianum scoort ook sportief jongens atletiek