Omnia College biedt veel praktijk ervaringen voor haar leerlingen. Hiervoor zijn prachtige vakwerklokalen ingericht. Maar de leerlingen krijgen ook de kans om bij echte bedrijven te kijken. In de afgelopen maanden gingen verschillende klassen op pad.

 

Vakgerichte excursie Consumptief naar Rotterdam

In maart bezochten alle derdejaars leerlingen van Consumptieve Techniek tijdens hun vakgerichte excursie een aantal bedrijven in Rotterdam.

O.l.v. mevr. Crul, dhr. van Nes en dhr. van Rhijn vertrokken ze met een bus vanaf school naar Horecagroothandel Sligro op Rotterdam-Zuid. Daar kregen ze een rondleiding van onze vertegenwoordiger , dhr. Andrade-Lopez. Hij liet zien wat de Sligro allemaal verkoopt, wie er klant zijn bij de Sligro en wat hun marktaandeel is. Tijdens de rondleiding konden sprinkhanen worden geproefd. De leerlingen die dit aan durfden vonden het naar nootjes smaken. Na afloop kregen alle leerlingen een tasje mee met tijdschriften, wat lekkers en een flesje water.

Daarna werd er verplaatst naar het centrum. Eerst mochten de leerlingen het nieuwe station van Rotterdam, de haaiebek, bekijken. Daar stond een piano waarop bezoekers mogen spelen. Ruby Treuren nam de handschoen op en speelde een paar liedjes.

Aansluitend was er een lunch voor de leerlingen geregeld bij Mr.Lebkov. Iedereen kreeg een broodje gezond, een broodje kip en een verse jus d’orange. Na de lunch was er een rondleiding door het vijf sterren Manhattan Hotel. Dit luxe hotel hoort bij de Marriott groep dat wereldwijd 3300 hotels heeft met 580.000 kamers. De leerlingen kregen een standaard kamer en een luxe suite te zien. Verder de keukens, restaurants, banquetting afdelingen,  de wasserette van de afdeling housekeeping en ook de sportzaal voor de gasten. Het hotel beslaat 12 verdiepingen.

Als laatste bezochten ze de Markthal waar de leerlingen een opdracht moesten uitvoeren. Er moesten een aantal bedrijven worden bezocht en de leerlingen moesten o.a. uitzoeken wie de architect van de Markthal is, wat er in de “schil” zit en wie de kunstenaar is van de binnenzijde van het dak. Vervolgens ging iedereen moe maar tevreden naar huis.

Educatieve excursie blijdorp

Op 15 maart vertrokken er vele klassen van Omnia College op zoek naar de nodige musea, tentoonstellingen of andere interessante educatieve gebouwen. Over een aantal klassen heb je al wat meer gelezen en gezien op deze site, maar nog niet van allemaal! De BB-klassen hadden dit jaar misschien wel de leukste educatieve activiteit. Wil jij weten waar ze heen gingen?

De 2e klassen BB vertrokken in de vroege morgen onder begeleiding van mevr. Klaver, mevr. van Meeuwen, mevr. Ouajnan en dhr. Nijst naar Rotterdam. Daar stond de leerlingen één van de mooiste dierentuinen van Nederland te wachten: Diergaarde Blijdorp! In deze dierentuin moesten de leerlingen allerlei vragen beantwoorden over de dieren die in dit park leven. De meeste bezochte (en beruchte) is natuurlijk Bokito! Deze grote beroemde zilverruggorilla was veruit de meest populaire attractie van de dag. Het was een erg leerzame dag voor de leerlingen én docenten.

Klas 3 kan de boom in!

In maart bezochten de leerlingen van klas 3 Landbouw een boomkwekerij in Brabant.

De leerlingen kregen een uitgebreide rondleiding op het bedrijf. Een zeer groot stuk grond waar diverse bomen werden gekweekt; ook zeer unieke exemplaren! Leerlingen hoorden en zagen van alles over het enten van bomen en waren onder de indruk van het enorme bedrijf.

Na de rondleiding zagen de leerlingen dat er ook veel dieren op het bedrijf waren, onder andere roofvogels. Ook daar mochten de leerlingen even van genieten.

Het was een boeiende middag!