Al lange tijd was het een stille wens van Gymnasium Camphusianum om, als Bèta Excellentschool, een Jet-Netpartner te vinden. Jet-Net staat voor Jongeren En Technologie Netwerk Nederland en verbindt bedrijven en scholen op het gebied van technologie. Kortgeleden was er goed nieuws: het Gorcumse familiebedrijf Merford, tegenwoordig gevestigd in Gorinchem Oost, en het Gymnasium gaan samenwerken.

 

Vooraanstaande Nederlandse technologische bedrijven en havo/vwo-scholen hebben zich verenigd in Jet-Net. Samen laten zij leerlingen ervaren dat technologie uitdagend, zinvol en maatschappelijk relevant is. In samenwerking met de scholen ontwikkelen de bedrijven contextrijke leeromgevingen voor de bètavakken. Door middel van bijvoorbeeld gastlessen, workshops, begeleiding bij profielwerkstukken en bedrijfsbezoeken kunnen jongeren met eigen ogen zien dat je in de technologie een goede, veelzijdige en interessante baan kunt vinden.

Vanuit de filosofie dat ieder mens recht heeft op een gezonde, veilige en comfortabele woon-, werk- en leefomgeving maakt Merford producten op het gebied van geluidbeheersing (zoals akoestische productverbetering, afschermwanden en geluidsstudio’s), specifieke deuren, operatorcabines en plaatbewerking. Kennis, technologische innovatie en duurzaamheid zijn sleutelbegrippen in het bedrijf dat genomineerd is voor Business Event Gorinchem.

Duidelijk is dat twee ambitieuze partners elkaar hebben gevonden, Merford en Gymnasium Camphusianum verwachten veel van hun samenwerking.