Nieuws middelbare scholen

Het vakwerk op het Omnia College is uniek. Vanaf het eerste jaar kun je onderzoek doen naar welke vakwerkklas je echt wilt gaan doen! Is de vakwerkklas die je hebt gekozen toch niet wat je ervan had verwacht? Geen probleem, dan kies je de volgende periode een andere, wel zo makkelijk! In jaar 3 & 4 ga je gericht kiezen en ga je de door jou gekozen vakwerkklas helemaal verkennen. We stellen de vakwerkklassen graag even aan je voor.

De leerlingen van Zorg & Welzijn op Omnia College hebben een workshop aangeboden gekregen bij de kappersopleiding van het Da Vinci College (mbo). Omdat haarverzorging een keuzevak is bij Zorg & Welzijn konden geïnteresseerde leerlingen hier aan deelnemen. Tijdens deze workshop werd er geoefend met het verven van uitgroei, föhnen en stylen van het haar. De leerlingen hebben het als leuk en leerzaam ervaren!

Zorg & Welzijn is dit jaar wederom gevraagd om te ondersteunen bij diverse Sinterklaas activiteiten. OP 26 november stond de Sinterklaas gym op de planning in de Oosterbliek. Leerlingen van Zorg & Welzijn stonden om 8 uur al klaar om alle enthousiaste basisschoolleerlingen te helpen bij de verschillende activiteiten.

Fortes Lyceum

De Onderwijsinspectie heeft deze week een bezoek gebracht aan Fortes Lyceum, er is veel gepraat, gekeken en er zijn lessen bezocht. Naar aanleiding van wat de inspectie heeft gezien beoordelen zij de school als 'goed' en dat is een prachtige prestatie. Wim Langens is blij en trots op zijn team ,,Vooral de volgende opmerkingen van de inspectie maken ons trots: respectvolle omgang met elkaar, pedagogisch klimaat is optimaal en verantwoording en dialoog van deze school is erg goed. We gaan zeker ons best doen om dit de komende jaren waar te blijven maken."

Op maandag 30 september heeft de ArtFactory-afdeling van Fortes Lyceum een eerste prijs gewonnen in de categorie “animatie onderbouw” met de film “De kleurloze rups” van de leerlingen Arlendo, Rik, Mika en Sem (vorig jaar gemaakt in klas 3 ArtFactory). Bekijk de winnende animatie hier:

 

Tijdens de projectweek begin februari was de groep ArtFactory een paar dagen op kamp in een prachtige omgeving, waar de leerlingen mooie digitale kunst en media maakten.

De aftermovie van dit verblijf is te zien in dit filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=7BbQTVtUPis

Een paar voorbeelden van de fotografie: