Nieuws middelbare scholen

Vanaf 1 maart mogen weer meer leerlingen naar school. Dat maakte de rijksoverheid op 23 februari bekend. De middelbare scholen van Stichting OVO zijn blij alle leerlingen weer af en toe op school te kunnen zien. Er is en wordt hard gewerkt aan zorgvuldige roosters om alle leerlingen op school te laten komen zonder dat het te druk wordt.

Belangrijk is dat we ons met zijn allen houden aan de basisregels:

• We houden 1,5 meter afstand van elkaar

• We blijven thuis en laten ons testen met klachten

• We dragen een mondkapje als we ons binnen verplaatsen

• We houden ons aan de hygiëne regels (handen wassen, hoesten in elleboog, etc.)

De specifieke regels en roosters per school worden bekendgemaakt via de bekende kanalen van de school.

Geniet nog van de vakantie, blijf gezond en tot snel!

Jaarlijks organiseren het Omnia College en Rotaryclub Gorinchem samen het kerstontbijt voor alleenstaande ouderen en minderbedeelden. Elke vrijdag voor Kerst ontmoeten we elkaar op het Omnia College, waar de Rotaryleden de bezoekers over de rode loper begeleiden naar het muzikaal omlijste ontbijt en de bingo. Corona maakt dat nu helaas onmogelijk en onwenselijk, terwijl we nu juist zo’n behoefte hebben aan saamhorigheid. Daarom laten wij dit jaar toch ook weer onze kerstharten spreken, maar dan coronaproof. Rotaryclub Gorinchem en het Omnia College verzorgen een kerstontbijt bij de mensen thuis. Vrijdagochtend 18 december bezorgen we maar liefst 230 kerstontbijtboxen in Gorinchem. De afdeling HBR (Horeca, Bakkerij & Recreatie) gaat op donderdagavond met de leerlingen zo’n 230 Omnia ontbijtboxen vullen die op vrijdag, vroeg in de ochtend bezorgd gaan worden door Rotaryclub Gorinchem. We werken samen met gemeenschapshuis De Bogerd, Poort 6 (Piazza flat), Stichting MEE-AV, Ouderenbond KOB, het Leger des Heils en Huis & Haard. Onze brugklassers ontwerpen bij het vak Media & Vormgeving een mooie kerstkaart voor in de box. Ook lokale bedrijven doen mee. Zo verzorgt Multivlaai Gorinchem een kortingsbon en assisteren medewerkers van Rabobank Gorinchem bij de distributie. Erik Blankenstein, teamleider

We zitten middenin de digitale revolutie, of misschien is die zelfs pas net begonnen. De arbeidsmarkt is volop in beweging en Omnia College beweegt mee. De digitalisering en allerhande IT-toepassingen vormen een rode draad in het onderwijsaanbod op ons Innovatief Omnia.

De Goede Doelen Commissie (afgekort GDC) is op het Camphusianum een actieve commissie, bestaande uit ongeveer 20 gemotiveerde leerlingen, die door middel van acties in en rondom de school geld ophaalt voor het goede doel. Dit kunnen verschillende doelen zijn, zoals bijvoorbeeld The Ocean Cleanup, AMREF Flying Doctors of Artsen zonder Grenzen. Ieder jaar halen wij in ieder geval een mooi bedrag op voor Edukans en om het jaar mogen wij dan iemand met Edukans mee op reis sturen om te zien wat voor mooi werk zij doen in ontwikkelingslanden! Ook in schooljaar 2020-2021 halen wij geld op voor dit mooie doel.

In de afgelopen jaren hebben wij talloze acties georganiseerd om geld op te halen. ‘Camping Camphusianum’ bijvoorbeeld: tegen betaling een nachtje met vrienden op school verblijven en jezelf vermaken met bijvoorbeeld lasergamen, films en spelletjes. Of onze jaarlijkse Kerstkermis, waarbij leerlingen en docenten tijdens een gezellige middag op school spelletjes organiseren of eten/drinken verkopen om zo geld op te halen. Daarnaast hebben wij twee jaar geleden, tijdens ons lustrumjaar, voor het eerste de echte ‘Camphusianum-hoodies’ ontworpen en verkocht, een daverend succes!

Dit schooljaar is natuurlijk een tikje anders: COVID 19 treft ons allemaal, ook de GDC. Om toch nog iets leuks te organiseren en een mooi bedrag bij elkaar te verzamelen voor Edukans hebben wij een alternatieve kerstviering bedacht. De Kerstkermis wordt in verkleinde versie opgezet voor onderbouwleerlingen en voor de bovenbouwleerlingen wordt een heuse Kerst-pubquiz georganiseerd. Bij beide acties zal de GDC oliebollen, appelflappen, etc. verkopen. Zo proberen wij ondanks alle teleurstellingen van dit jaar toch nog een warme kerstsfeer door de school te verspreiden! Ook zal in het voorjaar een speciale corona-editie van de Camphusianum-trui verschijnen, inclusief passend design.

Mondkapje op school

Ook voor middelbare scholen heeft de Rijksoverheid inmiddels een dringend advies gegeven mondkapjes te dragen. Dit hoeft alleen tijdens het verplaatsen door het gebouw en sommige praktijklessen, niet als je aan een tafel in de klas of kantine zit.