Nieuws middelbare scholen

De samenwerking die OVO in 2015 met Wellant is gestart om alle richtingen van het vmbo aan te bieden op één locatie, houdt in 2020  op te bestaan. Dit is  niet de keuze van OVO, maar voor Wellant was het aantal leerlingen niet voldoende om de locatie in stand te houden.

Stichting OVO heeft de mogelijkheid onderzocht om deze lessen zélf aan te gaan bieden. Helaas is gebleken dat dit niet haalbaar is. Het groene profiel zal daarom vanaf 2020-2021 komen te vervallen. Wél zullen we in 2018-2019 nog de Plant & Dierklas en de Paardenklas aanbieden. Toekomstige leerlingen hebben nog ruim de kans om te ontdekken welke richting zij op willen binnen de profielen: Economie & ondernemen, Horeca, bakkerij en recreatie, Bouwen, Wonen en interieur, Metaal installeren en produceren, Mobiliteit & Transport en Zorg & Welzijn.

Radio kijken: PWS Radio / telescopie

De droom: met een eigengemaakte telescoop een ver sterrenstelsel waarnemen. Een half jaar bouwden drie leerlingen uit atheneum 6 van het Fortes Lyceum aan hun radiotelescoop. Op 5,4 triljoen km afstand van de Aarde zendt het sterrenstelsel Cygnus A radiogolven uit. Die golven doen er 600 miljoen jaar over om de Aarde, en dus de achtertuin van de leerlingen, te bereiken. En daar worden ze opgevangen door een joekel van een schotel. Het is een demontabel gevaarte van 3 meter doorsnede geworden, dat met grote precisie gericht kan worden op specifieke plekken aan de hemel. Het resultaat: een significante verhoging van het waargenomen signaal, oftewel: bingo! A dream came true.

De grootste ambitie van het Fortes Lyceum is om het beste uit alle leerlingen naar boven te halen. Dat gaat nóg beter lukken door te starten met een zesjarige havo.

Het Fortes Lyceum merkt de afgelopen jaren namelijk dat steeds meer leerlingen met een mavo-advies een havodiploma willen behalen. Twee nieuwe ontwikkelingen zullen de leerlingen op het Fortes daarbij helpen: het maatwerk in het zesjarig traject waarbinnen de leerlingen na mavo ook havo afronden en de upgrade van het vak Engels waar we nu ook op mavo en havo toewerken naar Cambridge examens.

Dit schooljaar startte het Technasium in klas 2 met de landelijke techniek- en kunstwedstrijd Artcadia, die jaarlijks georganiseerd wordt door Arcadis. Je werkt in een team aan een creatieve oplossing die antwoord geeft op een vraagstuk uit een stad in het jaar 2080. “Imagine your future”.

Traditiegetrouw komen de open dagen van de middelbare scholen er weer aan. Kijk op naardemiddelbare.nl voor alle komende momenten om kennis te maken met de openbare middelbare scholen.