Met maar 2 leerlingen begon de Montessori in september 2019. Inmiddels hebben we een klas vol! Prachtig om te zien hoe deze leerlingen opbloeien in het montessorionderwijs. Ze leren het zelf te doen, ze leren wat hun rol kan zijn in een groep en wat het betekent ergens verantwoordelijk voor te zijn.
Na de zomervakantie start de Montessori basisschool een nieuw hoofdstuk door een tweede groep in te richten voor de middenbouw (groep 3, 4 en 5). Zo groeien we samen uit tot een levendige school waar leerlingen samen en individueel kunnen ‘leren denken in mogelijkheden’.

Waarom Montessori?

Het Montessorionderwijs volgt de leerling. Kinderen zijn van nature gemotiveerd om te leren, de leerkracht coacht en moedigt aan. “We zien dat kinderen zich op deze manier heel snel kunnen ontwikkelen.” Kinderen leren hun interesses te volgen en plezier te hebben in het leren. De beste start voor een leven lang leren.
De ouders van Nora, de allereerste leerling van de school weten het al goed te verwoorden. "Montessori basisschool Hoog Dalem biedt een unieke en onderscheidende leeromgeving waarbij de volledige potentie van het kind wordt aangesproken om zich op een natuurlijke, onafhankelijke manier te ontwikkelen: dat gun je toch ieder kind?" Aldus Florentine en Chawila Doekhi.

Toekomst

Nu heeft de Montessori basisschool een tijdelijke ruimte. Eind 2021 zal deze school verhuizen naar de permanente locatie in Hoog Dalem: De nieuwe brede school Dalemplein. Dit gebouw zal de Montessori delen met cbs Het Kleurenlint en opvangorganisatie SKG.
En de Montessorischool heeft nog genoeg ruimte en ambitie om te groeien. Stichting OVO is al vroeg begonnen met het opleiden van leerkrachten tot gespecialiseerde Montessorileerkrachten. Zij zijn er dus klaar voor om nog meer groepen te starten, het nieuwe gebouw begint zichtbaar te worden en steeds meer ouders weten de Montessori te vinden. Wij zijn enthousiast!

Lees meer op www.montessorihoogdalem.nl