Cambridge Engels

In de week van 2 juli maakten ongeveer 100 basisschoolleerlingen van Stichting OVO hun eerste Cambridge examens.

Leerlingen van obs Graaf Reinald, ikc Merweplein en obs De Tweemaster deden examen op drie niveaus: Starters, Movers en Flyers. Ieder examen bestond uit drie onderdelen: Spreken, lees- en schrijfvaardigheid en luistervaardigheid. Vooral het spreken vonden de kinderen “best spannend” en “Luisteren was het makkelijkst!” Er werd een leuke dag van gemaakt en de leerlingen waren positief. 

 

OVO en Cambridge English                                                                           

‘The more that you read, the more things you will know. The more that you learn, the more places you will go.’ Dr. Seuss

Bij OVO en Omnia geloven wij voor onze leerlingen ‘the sky is the limit’! Vanuit deze gedachte is het OVO Talentontwikkelingprogramma ontwikkeld.
Dit programma richt zich op een soepelere overstap voor leerlingen van de basisschool naar de middelbare, bijvoorbeeld voor het vak Engels. En daar mag ik (vol trots) aan meewerken. Samen met mijn collega Joscelyn Weychan (Gymnasium Camphusianum) zijn we dit jaar gestart met een pilot Cambridge English op drie verschillende OVO basisscholen. Gedurende dit schooljaar hebben wij zelf de lessen in groep 8 verzorgd. Dit was al te gek om te doen, maar de kers op de taart kwam, zonder twijfel, tijdens de laatste schoolweek. Meer dan 100 OVO leerlingen uit groep 8 hebben namelijk de Cambridge English – Young Learners exams gedaan. Ze werden door ons in één van de drie verschillende niveaus (A0, A1 en A2) ingedeeld. Aangezien alle leerlingen een certificaat met hun eigen niveau krijgen (geen voldoende of onvoldoende) durfden ze allemaal te schitteren!

Randee Gagné, teamleider Omnia College