Een schone planeet begint bij een schone school

Het verduurzamen van scholen en zeker de bewustwording van leerlingen is een belangrijk onderdeel van een duurzame samenleving. Alle openbare scholen in Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam, de scholen van Stichting OVO, zijn aangesloten bij Eco-Schools of doen dat binnenkort. Op 19 juni was het de beurt aan de Graaf Reinaldschool, hieronder leest u hoe dit ging.

 

Graaf Reinald wordt Eco-School

Het onweer heeft plaats gemaakt voor de zon en de leerlingen van de Graaf Reinald zitten klaar. De leerlingenraad heeft iets te vertellen: De Graaf Reinald wordt een Eco-School.

Vandaag tekenen de leerlingenraad, wethouder van Doesburg en de begeleider vanuit het natuurcentrum een verklaring waaruit blijkt dat zij zich samen inzetten voor een duurzame school.

Dat de leerlingen weten hoe belangrijk dat is, laten ze zien op het podium. Twee meiden uit fase ? zingen “een gezonde planeet” van Kinderen Voor Kinderen. En de leerlingenraad geeft het goede voorbeeld. Afval wordt netjes in vuilniszakken gestopt, zo komt het niet in de zee terecht.

“Ik ben geen superheld, maar ik durf te dromen”