Nieuws basisscholen

Anne Frank school Gorinchem

Op maandag 20 maart werd op de Anne Frankschool het nieuwe logo op de gevel van de school onthuld. Op het schoolplein hadden leerkrachten, leerlingen, ouders en genodigden zich verzameld om hier getuige van te zijn. Na het zingen van het schoollied en een korte speech van directeur Sanne Hooimeijer, werd het logo onthuld door Dominique uit groep 1en Valeri uit groep 8. Zij zijn respectievelijk de jongste en oudste leerling van deze school. Na dit officiële moment werd iedereen uitgenodigd om de vernieuwde school te komen bekijken en ervaren.

Sterk op de Anne Frank

Op de Anne Frankschool staan we STERK. 

Samen, Trots, Eerlijk, Respect en Kwaliteit

En dat straalt nu ook van het gebouw. Foto's van de 160 leerlingen van de school schitteren in een kunstwerk van Johannes van Camp. 7 Meter lang staat het woord STERK in vrolijke kleuren en met vrolijke gezichten op de muur van de school. Al 60 jaar is de basisschool een STERK centraal punt in de wijk.

Zomerschool op De Poorter

Op Daltonschool De Poorter waren leerlingen ook in de vakantie welkom. In de vijfde week van de vakantie was er namelijk zomerschool! Niet met de normale lessen, maar met eigen leervragen van de kinderen. Lees meer bij De Stad Gorinchem...

 

 

Dinsdag 1 februari was een bijzondere dag. Vanessa was jarig en werd vier jaar oud. Daarmee werd zij officieel leerling op de basisschool J.P. Waale. De J.P. Waale telt met haar komst tweehonderd leerlingen.

“Elke nieuwe leerling op school is natuurlijk een klein feestje.” aldus directeur Hellen Blom “Maar dat we nu 200 leerlingen op school hebben voelt extra bijzonder.” De school is een paar jaar geleden al uitgebreid met lokalen in het gebouw naast de school en heeft dus de ruimte om verder te groeien.

Het eerste wat kleine Vanessa gaat leren? De high five van de school natuurlijk!