Nieuws basisscholen

Dinsdag 1 februari was een bijzondere dag. Vanessa was jarig en werd vier jaar oud. Daarmee werd zij officieel leerling op de basisschool J.P. Waale. De J.P. Waale telt met haar komst tweehonderd leerlingen.

“Elke nieuwe leerling op school is natuurlijk een klein feestje.” aldus directeur Hellen Blom “Maar dat we nu 200 leerlingen op school hebben voelt extra bijzonder.” De school is een paar jaar geleden al uitgebreid met lokalen in het gebouw naast de school en heeft dus de ruimte om verder te groeien.

Het eerste wat kleine Vanessa gaat leren? De high five van de school natuurlijk!

 

 

Brede school Dalemplein is 1 december 2021 opgeleverd. Dalemplein gaat onderdak bieden aan twee basisscholen, kinderopvang, diverse sport- en beweegaanbieders en een wijkcentrum. Momenteel worden de laatste voorbereidingen getroffen om de buitenspeelpleinen en de inrichting in orde te maken. Vanaf het nieuwe jaar kan iedereen gebruikmaken van de nieuwe locatie. Dalemplein is de vijfde brede school binnen gemeente Gorinchem.

 

Wethouder Ro van Doesburg: “Gorinchem maakt zich sterk voor brede scholen. Brede scholen dragen bij aan het doel om elke leerling een optimale leeromgeving te bieden, zodat zij zich maximaal kunnen ontwikkelen. In een brede school werken organisaties samen die zich bezighouden met opgroeiende kinderen, met de school als middelpunt. Zo kan een kind op een plek dichtbij huis terecht voor onderwijs, kinderopvang en activiteiten na schooltijd.”

Urban les op de Anne Frankschool

Leerlingen van groep 6, 7 en 8 op de Anne Frankschool krijgen vanaf nu iedere vrijdag een heel bijzondere les. Vanuit het project Streetwise staat er een coole, of ‘zieke’, leerkracht voor de klas uit de urban cultuur.
Zo krijgen leerlingen op vrijdag les op een andere manier dan de rest van de week én worden reguliere leerkrachten vrijgespeeld, wat helpt bij het lerarentekort.

Anne Frankschool

De Anne Frankschool in Gorinchem heeft een nieuwe directeur. Sanne Hooimeijer, nu adjunct-directeur, staat vol enthousiasme klaar om de school te gaan leiden in haar nieuwe functie.