Nieuws basisscholen

In Hoog Dalem wordt de nieuwe brede school Dalemplein gerealiseerd. De planning is dat deze brede school eind 2021 in gebruik genomen wordt. Vanuit Stichting OVO zal de Montessori basisschool naar dit gebouw verhuizen.

De aannemersselectie is inmiddels gemaakt, een belangrijke stap in de ontwikkeling van deze brede school. Gemeente Gorinchem stelde het volgende persbericht op:

Gemeente kiest aannemers voor brede school in Hoog Dalem

De opening van het schooljaar is op obs Anne Frank is spetterend gevierd! De oudercommissie en het team wilde graag positief uit de startblokken. Onder leiding van Circus Rotjeknor hebben alle kinderen enthousiast de eerste beginselen van jongleren met balletjes, kegels, ringen en vlaggen eigen gemaakt. Ook werden geweldige menselijke piramides gebouwd, werd er gelopen op een koord en ook op een grote bal. Vanwege het Corona-virus kon er geen voorstelling voor ouders gegeven worden, maar dat mocht voor de kinderen de pret niet drukken. Ook de regen kon de Anne Frankers niet deren. Samen was er vooral veel lol en werd goed samengewerkt om de bijzondere kunsten onder de knie te krijgen.

Les op afstand, het begint te wennen, maar er gaat niets boven echt contact op school. Toch is ook deze periode waardevol.

Door de coronamaatregelen moeten nieuwe manieren gevonden worden voor kennisoverdracht en het opdoen van ervaringen. En soms blijken die methodes ook waardevol voor het reguliere onderwijs. Dat merkte ook Daltonschool De Poorter. Zij zaten midden in een rekenverbetertraject met een externe coach toen de maatregelen van kracht werden.

De afgelopen tijd is hard gewerkt aan het gebouw van de Graaf Reinaldschool. En het resultaat mag er zijn. Een frisse, vrolijke uitstraling die past bij de school. Bij De Stad Gorinchem leest u meer: https://www.destadgorinchem.nl/reader/58763/2134752/graaf-reinaldschool-in-nieuw-jasje.