Maandag 22 augustus was de eerste dag van het nieuwe schooljaar. Hoewel dat voor de kinderen van De Poorter eigenlijk niet klopte, want vrijdag 19 augustus kwamen kinderen en ouders al even naar school om bij te praten met de leerkrachten en te kijken wat hun plaats voor dit schooljaar is.

Voor groep 8 van Daltonschool De Poorter was de eerste dag niet alleen bijzonder, omdat dit hun laatste jaar op de basisschool is. Ze hadden ook een video-call met Dennis Wiersma, minister voor primair en voortgezet onderwijs.

De minister wenste meester Mo en alle kinderen een heel goed schooljaar. Hij vertelde dat hij het heel belangrijk vindt dat alle kinderen op school de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen.

De minister was niet alleen. Hij had Soufiane Touzani, de bekende hooghouder en influencer, naast zich zitten. Die gaf 3 belangrijke adviezen om aan je toekomst te werken: oefenen, oefenen en oefenen. Voor hij die adviezen gaf, moesten de kinderen wel hun hand op een oor doen om te voorkomen dat zijn adviezen het ene oor in en het andere oor uitgingen. Er was gelukkig ook tijd om wat vragen van leerlingen te beantwoorden.