Naast de plussers, die binnen OVO al geruime tijd bediend worden, hebben we nu ook de KLUSSERS!

Op dinsdag 8 januari 2019 zijn wij op de Anne Frankschool een heel STERK initiatief gestart in samenwerking met Omnia College.

Iedere dinsdagmiddag gaan er 10 leerlingen van groep 7 samen met Yvette Bergman-Jansen (leerkracht groep 8 en initiatiefnemer Klusklas) naar Omnia College. Zij gaan daar onder begeleiding van leerlingen van het tweede en derde jaar aan de slag met techniek.

 

Dit zijn de leerlingen met de gouden handjes, die wij allen in de toekomst hard nodig zullen hebben. De leerlingen met een praktische begaafdheid zijn aan de slag gegaan met het leren lassen en houtbewerking.

Op deze manier kunnen de leerlingen hun talenten laten zien, bouwen zij hun woordenschat uit en leren hun executieve functies in te zetten.

Hoe lees ik een werkbeschrijving, hoe moet ik meten en dit vervolgens in de praktijk brengen. Maar ook aan welke veiligheidseisen moet ik mij houden.

Dit alles heeft inmiddels al een grote uitbreiding van de woordenschat en mooie werkstukken opgeleverd.

Hoe mooi zou het zijn als de Anne Frankschool de aanzet mag geven aan een breed OVO traject. De S van STERK staat tenslotte voor samen.