Fortes Festival viert zijn derde editie met het thema ‘Birds of Love’. Zaterdag 9 juni komen alle jongeren van Gorinchem en omstreken samen bij het Fortes Lyceum aan de Wijdschildlaan in Gorinchem. Tussen 15.00 en 23.00 barst het feest opnieuw los: bands, theater, foodtrucks, graffiti wall, dance, dj’s … een uniek Gorcums festival met diverse podia voor en door jongeren. Op deze dag komt alle talent samen!

 

Fortes Festival bouwde in 2015 het eerste podium voor Young Talents en nu staat het veld overvol. Alle VO-scholen uit Gorinchem spelen mee. Nieuw dit jaar zijn Koningstheateracademie, HMD Codarts Rotterdam en Herman Brood Academie. De studenten van deze kunstopleidingen treden op en laten zien waar onze jonge artiesten naar toe kunnen groeien.

Gorinchem laat met dit festival zien dat jongeren en cultuur van grote waarde zijn voor de stad. Verenigingen als OKK, Rootz en Theaterhuis Gorinchem werken maar al te graag mee om te laten zien waar je je vanuit passie verder kunt ontwikkelen. Ondernemers als Sweet Ima en Proeverz zorgen voor de zoete omlijsting.

Dankzij onze sponsoren is Festival een gratis festival, toegankelijk voor alle leeftijden. 200 leerlingen van het Fortes Lyceum bereiden zich op dit moment voor op 9 juni. Ze hopen dit jaar 5000 bezoekers te verrassen. Zelf zijn ze vooral nieuwsgierig naar de nieuwe aanwinsten als de photobooth, tattoo shop en de escape room. Alles ondergedompeld in het thema ‘birds of love’.